Een duurzame en gezonde leefomgeving

Bij Nieuw Waterfront ontwikkelen we de wijk en de woningen hoogwaardig en duurzaam. Voor de vraagstukken Energie, Klimaatadaptatie, Circulariteit en Gezondheid werken we aan slimme combinaties en oplossingen die bijna als vanzelf leiden tot een bestendige en gezonde leefomgeving. Zo dragen we bij aan bewust en toekomstgericht wonen en leven.

Energie

We stappen over van energiebronnen die je maar één keer kunt gebruiken - steenkool, aardgas - naar energie die nooit opraakt, zoals zon, wind of aardwarmte. Met andere woorden; we gaan van fossiel en vervuilend naar duurzaam en schoon.

Dit vertaalt zich in Nieuw Waterfront onder in een gasloze manier van verwarmen (aardgasvrij) en aansluiting op het warmtenet.

Duurzaamheid nieuwbouw Nieuw Waterfront Harderwijk

Klimaatadaptatie

Je hebt het uiteraard al gemerkt: het wordt in Nederland droger en heter, maar ook natter.

Dat vraagt om betere aanpassingen aan het veranderende klimaat en daar hebben we oog voor in Nieuw Waterfront. De wijk is goed bestand tegen hitte, droogte en wateroverlast.

Duurzaamheid nieuwbouw Nieuw Waterfront Harderwijk

Gezondheid

We weten allemaal dat gezond eten en voldoende bewegen belangrijk zijn.

Ook een aangename woon- en leefomgeving draagt bij aan een gezonde levensstijl. Dit zorgt voor een leefwereld waarin kinderen veilig kunnen opgroeien en waarin je vitaal oud kunt worden.

Duurzaamheid nieuwbouw Nieuw Waterfront Harderwijk
Een vraag over duurzaamheid? We helpen je graag verder
Wonen in Harderwijk? Een stad die bruist van gezelligheid!