Wonen in Harderwijk

Wonen in een stad met water én strand: dat is wonen in Harderwijk. Waar ooit de handelsboten uit de Hanzetijd aanlegden, leg jij nu je handdoekje neer. Harderwijk bruist van de gezelligheid. Mooie havens, oude panden, intieme hofjes, sfeervolle cafés, leuke winkels en het Dolfinarium. Even helemaal tot rust komen? Dat kan stomend in de sauna’s van De Zwaluwhoeve, kabbelend op het water van het Wolderwijd of struinend over de paarse heide van de Veluwe.

Historisch Harderwijk en het water

Harderwijk en water: deze twee zijn niet los van elkaar te zien. In de Middeleeuwen was dit een bloeiende Hanzestad van waaruit handel werd gedreven. Haring, paling maar ook bier en bijenwas werden vervoerd over de wateren rondom Harderwijk. Na de aanleg van de Afsluitdijk en de drooglegging van Flevoland ligt de stad nu aan het Wolderwijd en het Veluwemeer. Dat de economie goed bloeide in Harderwijk zien we nu nog terug in sierlijke koopmanshuizen en stadspoorten. Met een pittoresk stadscentrum tot gevolg.

Nieuw Waterfront: wonen aan de kust

Harderwijk is een geliefde stad, voor onder meer watersporters, toeristen en dagjesmensen. Een aantrekkelijke stad aan het water, waar mensen bovendien graag wonen en leven. Door het stuk langs de haven en het Wolderwijd te her ontwikkelen, ontstaat er een nieuwe aantrekkelijke kustlijn. Een kustlijn die berekend is op de eisen van de moderne tijd, waar het duurzaam wonen is, met respect voor de natuur en het historische karakter van Harderwijk.

Nieuwbouwplan Nieuw Waterfront

De gezellige reuring van het historische hart van Harderwijk. De intense rust die het uitgestrekte water van het Wolderwijd uitstraalt. In Nieuw Waterfront woon je te midden van de pracht en praal van Harderwijk. En dat in duurzame, comfortabele woningen met een karakteristieke uitstraling. Benieuwd naar de woningen?

Bekijk het aanbod in Nieuw Waterfront
Vragen? Bekijk de veel gestelde
Woning kopen in Nieuw Waterfront? Zo werkt het!