Visie op Nieuw Waterfront

In Nieuw Waterfront doen we recht aan de omgeving: het historische Harderwijk en het nautische havenkarakter komen terug in de uitstraling van het plan. De voordeuren met karakteristieke accenten liggen grotendeels aan het water, de tuin grenst aan een groene oase. Daarnaast is duurzaamheid is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. We zorgen dan ook voor een hoogwaardige en gezonde woon- en leefomgeving,. Voor jong en oud.

image alt

Plan met subtiele verwijzing naar het Hanzeverleden

Dit nieuwbouwplan is onderdeel van het grotere Waterfront van Harderwijk. Vandaar ook de naam Nieuw Waterfront. In uitstraling laat het een zorgvuldige overgang zien tussen de ‘Zuiderzee’-architectuur van de Watersportboulevard en het meer industriële en grootstedelijke karakter van de Kades.

Daarnaast heeft het ook een geheel eigen stijl en karakter met een knipoog naar het Harderwijkse Hanzeverleden.

image alt

Een fijne leefomgeving voor iedereen

Het plan bestaat uit een mix aan grondgebonden woningen, appartementen en studio’s voor jong en oud, zowel koop als middenhuur. BPD en Trebbe spannen zich samen in om van Nieuw Waterfront een inclusieve, groene en duurzame wijk te maken. Zo dragen we bij aan bewust en toekomstgericht wonen en leven.

In samenwerking met de gemeente Harderwijk maken we daarnaast de kade van de voormalige Lelyhaven dynamisch en toegankelijk. Door minder parkeerplaatsen langs de kade te realiseren, wordt dit een echte levendige gebruikszone.

Een vraag? We helpen je graag verder
Hoe is de ligging? Bekijk de bereikbaarheid