Grens voor NHG-hypotheek stijgt in 2021

31 juli '21

De kostengrens voor de aankoop van een huis met NHG gaat in januari 2021 omhoog van € 310.000 naar € 325.000. En dat is goed nieuws voor iedereen die interesse heeft in een woning tot die prijsklasse. NHG wordt hierdoor bereikbaarder.

image alt

Woning kopen in 2021?

De kostengrens gaat dus omhoog naar € 325.000. Heb je belangstelling voor een woning in dit plan? Dan kan het zomaar zijn dat je jouw favoriete appartement nu wel kan kopen met NHG. 

Woningen tot € 325.000

Meer toegang en zekerheid

Veel consumenten met een woonwens lopen tegen drempels aan bij een hypotheekaanvraag omdat ze afwijken van de standaard. Denk aan starters, flexwerkers, ondernemers en senioren tegen pensioenleeftijd. Soms hebben zij een steuntje in de rug nodig. NHG zorgt ervoor dat deze groepen ook een hypotheek kunnen krijgen, door maatwerk in woonfinanciering te stimuleren. Dat betekent dat ze nieuwe mogelijkheden creëren die erop gericht zijn om het inkomen en de betaalbaarheid van deze groepen beter te toetsen. Door de verantwoorde ruimte in de markt te benutten, kunnen meer consumenten in aanmerking komen voor een passende hypotheek.

NHG biedt consumenten een vangnet in slechte tijden en deze zekerheid waarderen hypotheekverstrekkers vaak met een lagere hypotheekrente voor de klant. Meer weten? Lees verder op de website van NHG

image alt

Woning gekocht in 2020?

De nieuwe kostengrens kan ook al gelden voor een woning die je in 2020 hebt gekocht. Voor NHG is alleen belangrijk wanneer de hypotheekovereenkomst definitief tot stand komt. Dit mag op zijn vroegst op 1 januari 2021 gebeuren. Heb je nog geen woning gekocht? Dan kun je in 2021 sowieso een woning kopen met een hogere koopsom.

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

De NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Door deze garantie is de geldverstrekker zeker dat de lening wordt terugbetaald. Moet de woning onverhoopt worden verkocht en is de opbrengst lager dan de hypotheekschuld, dan betaalt het NHG de restschuld aan de geldgever. In ruil voor de NHG-zekerheid bieden geldverstrekkers een rentekorting op de hypotheek. Informeer hiernaar bij je hypotheekadviseur. 

Iets vragen? Neem contact op
Welke woning kies je? Woningaanbod