Opgeleverd

Transparante toewijzingsprocedure

14 juni '21

BPD (Bouwfonds Property Development) vindt dat iedereen een kans moet hebben om een huis te kopen. Daarom is samen met gemeente Harderwijk een transparante toewijzingsprocedure vastgesteld. Lees hier verder hoe de toewijzing werkt en wat jij kan doen om meer kans te maken op een woning in Nieuw Waterfront.

Hoe werkt de toewijzing?

Om de nieuwbouwwoningen in Nieuw Waterfront zo goed mogelijk te verdelen hanteert gemeente Harderwijk inschrijvings- en toewijzingsregels. De uitgebreide toelichting op dit Koopwoning Puntensysteem is te vinden op de website van de gemeente

Sta je ingeschreven bij de gemeente Harderwijk. En wil je gebruik maken van jouw voorrangspositie op basis van het Koopwoning Puntensysteem, dan moet je dit apart melden bij BPD. Naast het doorgeven van de door jou gewenste bouwnummers in jouw account dien je een online registratieformulier in te vullen. Met dit formulier maak je jouw gemeentelijk registratienummer bekend bij BPD en geef je toestemming je contactgegevens te delen met de gemeente Harderwijk. Enkel met een ingevuld registratieformulier en jouw opgave van je gewenste bouwnummers na start verkoop maak je aanspraak op je voorrangspositie.


Zijn er na de toewijzing op basis van het Koopwoning Puntensysteem van de gemeente nog bouwnummers beschikbaar, dan vindt de toewijzing van die woningen volgens de BPD richtlijnen plaats. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij voor de resterende bouwnummers onderstaande opeenvolgende criteria:

Gemeentelijk registratienummer doorgeven